Heb jij kunnen onthaasten in jouw vakantie?

Opstarten na de vakantie

Ben jij ook weer aan het werk? Hoe was jouw eerste werkdag na een heerlijke vakantie? Ik moet je bekennen, die viel bij mij dit jaar best zwaar. ‘Vind je je baan dan niet meer leuk’, werd mij gevraagd? Nee, dat is het niet, ik heb super gaaf werk, wat ik heel graag doe, elke dag weer. En toch bekroop mij een negatief gevoel. Ik kon mij nog niet voldoende opladen, had liever elders gezeten dan achter mijn bureau. Man en kinders waren nog lekker vrij, dat helpt zeker niet. Ik heb een collega gehad die met enige regelmaat zei “ was ik maar rijk en niet zo knap”. We zagen daar de lol wel van in. Dit was wel zoals ik mij de eerste werkdag een beetje voelde.#onthaasten in de Italiaanse zon Wat was er nu dan anders dan voorgaande jaren, waarin ik vol energie weer aan de slag ging? De conclusie die ik heb getrokken is, dat ik deze zomer volledig heb weten te onthaasten. Onder de Italiaanse zon heb ik mijn werk even helemaal kunnen loslaten. En ook al heb ik wel mijn e-mail en social media in de gaten gehouden, terug gekeken op een boeiend 1e half jaar, vooruitgeblikt op een net zo interessant 2e half jaar, hoefde ik niet in de 6e versnelling. En dat is heerlijk, al zeg ik het zelf. Geen volle agenda met werk en privé afspraken, die ook nog door elkaar heen lopen. Allemaal hartstikke leuk, maar soms was de balans wel even zoek. Schuldig richting thuisfront als ik aan het werk ben, schuldig richting werk als ik thuis ben. Aan ieders verwachtingen willen voldoen, maar er voor niemand echt 100% zijn.

Goede flow

Nu ik alweer 3 weken aan het werk ben, zit ik, gelukkig, weer in een goede flow. Nieuwe projecten krijgen steeds meer vorm en geven mij enorm veel energie. Projecten waarin ik nieuwe dingen leer, en daarnaast veel van mijn kennis en ervaring als loopbaancoach kwijt kan. Werken, ja leuk en nog steeds graag veel, maar wel met de juiste balans. Daar heb ik met mijzelf heldere afspraken over gemaakt. Zodat ik na een volgend onthaastmoment minder last heb van opstartproblemen en met volle enthousiasme aan de slag ga.

Herken jij je in mijn verhaal?

Al gun ik niemand zo’n eerste werkdag, ik ben vast niet de enige geweest. Hoe was dat voor jou? Ging je inderdaad weer vol energie aan de slag of had je ook wat opstartproblemen? En veel belangrijker nog, is het bij een opstartprobleem gebleven of heb je dat gevoel nog steeds?

Bij dat laatste kun je j#werkene afvragen of jouw huidige werkplek nog wel de juiste is. Ben je op de automatische piloot aan het werk en wil je weer uitdaging, iets waar jij je tanden in kunt zetten? Of loop je dusdanig op je tenen, dat het werk je alleen maar energie kost? Ook kan het zijn dat de organisatie een andere kant op is gegaan qua ontwikkeling dan jijzelf. Wat de reden voor jou ook is, tijd om daar wat aan te doen. Met de gure herfst in aantocht, is dit hét moment om even stil te staan bij wat jij nou écht wil, wat er nou écht bij jou past en welke keuzes jij écht gaat maken. Vragen die niet altijd zo makkelijk te beantwoorden zijn. Wil je daar hulp bij, bel mij gerust voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.