Valentijnsdag

Binnenkort is het weer zover. Dan is het 14 februari en is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. De winkels kleuren weer rood met allerlei mooie cadeaus. Diverse Valentijnsaanbiedingen vind je in jouw inbox en op internet.

Waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan?

Wikipedia vermeldt dat Paus Gelasius I in 496 14 februari tot de dag van de Heilige Valentijn uitriep en dat dit het oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest, verving. Vanuit commercieel oogpunt is in Amerika de nadruk verlegd van onbekende liefde naar liefde en is Valentijnsdag ook naar Nederland overgewaaid.

En dat de nadruk verlegd is, is mooi. Want dat betekent dat je niet alleen je onbekende liefde hoeft te verrassen.

Heb je een geliefde, dan kun je hem of haar natuurlijk met een mooie bos bloemen of een romantisch etentje verrassen. Of misschien vind je dit maar afgezaagd en heb je een veel unieker cadeau bedacht.

Maar wat geef jij jezelf eigenlijk voor Valentijnsdag?

Mogelijkheden zat om te bedenken: zoals een mooi cadeau of een heerlijke Welnessdag. Hartstikke leuk om jezelf te geven en doe het ook vooral. Realiseer je dat dergelijke cadeaus jou slechts voor de korte termijn een geluksgevoel geven. Wat zou nou een mooi cadeau zijn om jezelf te geven waar je ook op de lange termijn nog blij van wordt?

Denk eens aan een loopbaanheroriëntatietraject voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Doe jij nog het werk waar je altijd blij van werd?

Of denk eens aan een jobmarketingtraject (zoals CV, LinkedIn, Netwerken), voor als je al goed weet welke baan je zoekt, maar het nog niet wil lukken aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek.

Kortom, geef jezelf eens Valentijnscadeau om nooit te vergeten.

 

een cadeau voor Valentijnsdag

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar selma@kruijspuntloopbaanadvies.nl of bel mij op 06-39723403.